Direktlänk till inlägg 10 oktober 2009
Förslag av rött vin till matlagning
16505 | Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Reserva | Chile | Flaska | 750 ml | (93.33) | 70.00 |
6018 | Frankrike | Flaska | 750 ml | (92.00) | 69.00 |
23024 | Alaja Monastrell Cabernet Sauvignon | Spanien | Flaska | 750 ml | (88.00) | 66.00 |
2062 | Robertson Shiraz Mourvèdre Viognier | 2009 | Sydafrika | Flaska | 750 ml | (76.00) | 57.00 | A |
Samtliga viner är unga och kan göra att både sås och gryta blir blå, detta kan avhjälpas genom att låta en liten rödbeta vara med i koket.
Om man hackar en schalottenlök och har i en gryta med en halvliter rödvin, låter det koka nästan torrt och smälter i en smörklick:
Till rödvinssås kan du ta 23024 Alaja då får du en kraftfull smak på såsen.
Vinet som är ofatad bland dessa fyra viner är:
6018 | Frankrike | Flaska | 750 ml | (92.00) | 69.00 |
men detta vin har en del kärvhet, som ger grytan kraft.
Till Salamigryta av Jens Linder:
Om du vill slå på stort kan du kanske servera:
22316 | Italien | Flaska | 750 ml | (105.33) | 79.00 |
och i maten kan du använda antingen samma vin eller detta vin som är tillverkad av samma druva:
2344 | Farnese Sangiovese | Italien | Flaska | 750 ml | (78.66) | 59.00 |
I Stifado:
2008 Campos de Luz Garnacha, Spanien, Cariñena, Nr 2718, 49 kr
Till Stifado:
Campos de Luz Garnacha (nr 2718) Cariñena (Bodegas Esteban Martin), Spanien, 49.00
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...