Direktlänk till inlägg 8 november 2009
Klart det blir pannkakor till lunch på FARS DAG!
grunden till all pannkakssmet jag gör är alltid lika mycket mjöl som stora ägg och dubbelt så mycket mjölk samt ½ - 1 tsk salt per två ägg
2 ägg - STORA - gärna ekologiska
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1/2 - 1 tsk salt
lite smält smör
Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken. Vispar du åt samma håll hela tiden minskar risken för klumpar. Knäck äggen i en egen skål så blir det lättare att fiska upp ev skal som följer med. Vispa ner salt och ägg i smeten och därefter resten av mjölken samt det smälta smöret.
Efterkonstruktion: ha gärna i någon tsk vetekli så det blir lite fibrer i. Ingen kommer att märka det!
Låt smeten stå och svälla i kylen en halvtimme.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...