Direktlänk till inlägg 11 november 2009
Den här såsen tillhör ”sambon sa: godast på länge”-kategorin
3 gula lökar, stora
3 msk smör
1 nypa råsocker
4 msk vetemjöl
standardmjölk
ekologisk buljong motsvarnade ½ grönsaksbuljongtärning
1-2 tsk soja
salt
vitpeppar ur kvarn
Hacka eller skiva löken och bryn den i smör och sockret så dem mjuknar. Pudra över mjölet och rör ner mjölk, lite i sänder, till önskad konsistens. Smält i buljongen och rör ner sojan.
Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ett tag och späd med mer mjölk om det behövs.
Servera till stekt fläsk och kokt potatis
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...