Direktlänk till inlägg 13 november 2009
På början på 90-talet gick ett program på TV med bl.a Håkan Söderström (tror jag) om hälsosam mat. Jag köpte deras kokbok "Matfrisk". Där fanns ett recept på vitkålssallad som är en jättegod pizzasallad. Jag har alltså gjort den i snart 20 år och gillar den fortfarande så den måste ju vara god!
Den finns i två "storlekar"
5-6 port.
500 g finstrimlad vitkål
1 1/2 msk olja (jag tar rapsolja)
2 1/2 msk pressad citron eller vinäger (jag tar alltid vitvinsvinäger)
3 msk vatten
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar eller salladskrydda (jag tar peppar)
Blanda allt
Strimla vitkålen mycket tunn, t.ex med osthyvel. Häll dressingen över och blanda. Vill du ha vitkålssalladen så där "hängig" som på pizzerian så ska du massera in dressingen hårdhänt.
10-12 port.
1 kg finstrimlad vitkål
1/2 dl olja
3/4 dl pressad citron eller vinäger (jag tar alltid vitvinsvinäger)
1 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar eller salladskrydda (jag tar peppar)
Det blir kanongott och passar nästan alltid som en liten förematenrätt
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...