Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 15 november 2009

Jamie Olivers tomatsallad

Av Lena - 15 november 2009 01:02

Sååå god! Måste provas!


Ingredienser

Portioner: 4

Tid: 10 minuter

700 g mogna tomater (blanda gärna körsbärstomater, kvisttomater och vanliga tomater)
6 msk extra jungfruolja
2 msk rödvinsvinäger
färsk basilika
salt och peppar
svarta oliver
1 burk (400 g) cannellinibönor
1 burk tonfisk i vatten

1. Ta fram 700 g mogna körsbärstomater, kvisttomater och vanliga tomater. Skär stora tomater i klyftor, halvera körsbärstomaterna och låt de allra minsta vara hela. Lägg i en skål och tillsätt 6 msk extra jungfruolja och 2 msk rödvinsvinäger. Blanda väl så att alla tomatbitar täcks av dressing. Nyp av bladen från några kvistar färsk basilika och strö över salladen. Krydda riktigt ordentligt med flingsalt och nymalen svartpeppar.

2. Lägg en stor näve svarta oliver på ett rent underlag, tryck till med handflatan och plocka ur kärnorna. Släng kärnorna och lägg oliverna i salladen. Blanda väl och lägg sedan upp på tallrikar.

3. Låt 400 g cannellinibönor på burk rinna av i durkslag och lägg dem sedan i salladen. Blanda väl så att alla ingredienser täcks av dressing.

4. Slå av spadet från en liten burk tonfisk, dela fisken i mindre bitar och fördela över salladen.

  

Stulit från DN 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skapa flashcards