Direktlänk till inlägg 15 november 2009
Sååå god! Måste provas!
Ingredienser
Portioner: 4
Tid: 10 minuter
700 g mogna tomater (blanda gärna körsbärstomater, kvisttomater och vanliga tomater)
6 msk extra jungfruolja
2 msk rödvinsvinäger
färsk basilika
salt och peppar
svarta oliver
1 burk (400 g) cannellinibönor
1 burk tonfisk i vatten
1. Ta fram 700 g mogna körsbärstomater, kvisttomater och vanliga tomater. Skär stora tomater i klyftor, halvera körsbärstomaterna och låt de allra minsta vara hela. Lägg i en skål och tillsätt 6 msk extra jungfruolja och 2 msk rödvinsvinäger. Blanda väl så att alla tomatbitar täcks av dressing. Nyp av bladen från några kvistar färsk basilika och strö över salladen. Krydda riktigt ordentligt med flingsalt och nymalen svartpeppar.
2. Lägg en stor näve svarta oliver på ett rent underlag, tryck till med handflatan och plocka ur kärnorna. Släng kärnorna och lägg oliverna i salladen. Blanda väl och lägg sedan upp på tallrikar.
3. Låt 400 g cannellinibönor på burk rinna av i durkslag och lägg dem sedan i salladen. Blanda väl så att alla ingredienser täcks av dressing.
4. Slå av spadet från en liten burk tonfisk, dela fisken i mindre bitar och fördela över salladen.
Stulit från DN
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...