Direktlänk till inlägg 15 november 2009
Efterrätten idag bli smuläppelkaka med vaniljsås
Vaniljsåsen:
Vispa ihop:
4 dl standardmjölk
2 äggulor
1 msk potatismjöl
2 msk socker
i en tjockbottnad kastrull. Sjud på svag värme (får ej koka) tills den tjocknar.
Blanda i 1-2 msk vaniljsocker. Jag har gjort eget vaniljsocker enligt Jamie Oliver och det blir vansinnigt gott!
Smaka av vaniljhalten. Kyl såsen.
Blanda i 1-2 dl vispad grädde
Smuläppelkakan
Smält 150 gram smör (riktigt smör) i en kastrull, blanda med 1,5 dl socker, 2 dl vetemjöl och 2 dl havregryn. Jag tar alltid fiberhavregryn.
Skala och klyfta äpplen och lägg i en smord form. Pudra över kanel om du vill, jag gör det inte.
Häll smulblandningen över äpplena. Sätt in formen mitt i ugnen i 225 grade i 20-25 minuter eller tills den fått gyllene färg.
Fick smulpajreceptet av min svärmor för ett par år sedan och det är den godaste jag ätit. Och enklaste jag gjort!
Sambons talltik
Min tallrik
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...