Direktlänk till inlägg 19 november 2009
Den här gurkan gjorde mormor och den är ett måste till söndagssteken, köttfärslimpa och annat gott!
slanggurka
salt
hackad persilja
Lag:
1 del ättikssprit, 12%-ig
2 delar strösocker
3 delar vatten
1 krm vitpeppar
Hyvla gurkan tunt, salta den, blanda runt och lägg i press under ett fat och ex en mortel.
Blanda lagen tills sockret lösts.
Häll av vattnet från gurkan. Lägg gurkan i lagen och strö hackade persilja över.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...