Direktlänk till inlägg 20 november 2009
Kycklingpaj gjord på smördegsplattor. Vad den heter från början vet jag inte men jag blev bjuden på den av min kompis Diana någon gång i mitten av 80-talet och bad omedelbums om receptet. Den blev familjens favoritpaj och den rätt mina barn i alla år har önskat sig till sin födelsedag, när de fick välja precis vad de ville av sina älsklingsrätter. Alltså 10 poäng av 10 möjliga vad det gäller mina barn. Ja, det gäller mig med! Nu är de vuxna och har flyttat hemifrån men den är ändå överst på önskelistan när de hälsar på mig.
Fräs:
250 g klyftad smålök
200 g (en stor burk) hela champinjoner
7-8 dl grillad kyckling i bitar
1 pressad vitlöksklyfta
blanda i:
1 burk crème fraiche
2 tsk senap
3 msk chilisås
svartpeppar
Låt puttra ett tag.
Bottna en form med två utkavlade smördegsplattor. Jag brukar sätta in formen i ugnen och förgrädda dem lite men det är jag det. Häll i fyllningen. Kavla ut de två sista plattorna och täck formen. Pensla med uppvispat ägg i alla skarvar och över pajen.
Grädda ca 15 minuter / 200°
Min sambo är måttligt förtjust i pajen men han gillar de konserverade champinjonerna i den. Han vill ha "extra" svamp i ett eget hörn av pajen.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...