Direktlänk till inlägg 23 november 2009
Idag ska vi då äta en av ”bonussonens” favoriträtter.
Broccoli- och tortellinigratäng är ju en lite omgjord broccoligratäng.
Strimla/hacka en bit purjo/gul lök och låt mjukna i smör. Bryn med lite hackad skinka om du inte vill ha den vegetarisk. Gör för övrigt som till broccoligratängsåsen men tillsätt, förutom lök och skinka, riven ost. Keldas ostsås tillför smak (tillsatser?) till såsen så det kan man dutta i om man så tycker. Man kan ta dubbelsats sås om man vill, och det vill man kanske?
Sedan är det sällan fel med en liten klutt fransk senap? Eller vad är det för fel på några korn cayennepeppar? Lite riven parmesan gör absolut susen!
Koka 3 dl tortellini enligt anvisningarna på förpackningen.
Fyll en ugnsform med pastan och broccolin. Riv över ost och häll såsen över. Gratinera.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...