Direktlänk till inlägg 25 november 2009
Dagens middag var ett önskemål från sambon som längtade efter morötter.
Stuvade morötter
Gör så här:
Skala, slanta och koka ca 500 g morötter i lättsaltat vatten med en nypa socker tills de är nästan klara. Häll av spadet men spara det.
Smält 3 msk smör och rör i 3 msk vetemjöl. Späd med standardmjölk och morotsspadet tills du fått en stuvning som är lagom tjock.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda i morötterna och lite hackad persilja.
Servera med stekt falukorv och kanske en kokt potatis av mjölig sort.
Det blev till en matlåda till sambon!
Enbackens falukorv från Lidl som lär vara bäst i test enligt ICA-Kuriren
men inte när GD.se testade. Fast att de klagade över torr stekyta är en sak, smaken en annan.
Korven var lätt att steka och stekpannan blev inte full av smält flott efter stekningen. Korven var god med lagom kryddning. Ibland kan det vara för mycket av någon av julkryddorna. Även när det är sommar :)
Det finns fler som gillar den.
Stekspaden blev inte full av kladd som den kan bli av vissa sorters falukorv.
Det här känns väl igen!
Fotade stekspaden en gång när jag stekt falukorv och tänkte maila korv-”uppfödaren” men glömde sedan vilken sorts falu jag köpt; Melkers (brukar jag köpa) eller från Siljan Chark (enstaka gång).
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...