Direktlänk till inlägg 28 november 2009
I kväll bjuder huset på Räkcocktail med Rhode Islandsås till förrätt och
fläskfilé i ädelostsås till huvudrätt.
För en gångs skull var jag ute i god tid. Köttet blev perfekt stek, lagom att puttra färdigt i såsen i sista minuten och såsen blev kanon. Precis när gästerna kom satte jag såsplattan på 1:an så den skulle värmas medan vi fixade med lite välkomnande.
När jag kommer ut i köket så har jag inte satt plattan på 1:an utan på 6:an! Halva såsen var en svart gegga och resten smakade väldigt illa! Fan! Då vill man bara gråta!
Som tur var hade jag både kalvfond, grädde, vin och lite ädelost i kylen. Det fick bli en piratkopia. Det var tidsbrist eftersom klyftpotatisen i ugnen var klar så jag fick slänga i lite redning så den fick sin krämighet. Det blev faktiskt riktigt gott.
Min fina traktörpanna i koppar lär behöva stå med salt och vatten något dygn innan den blir sig själv igen - om den nu blir det någonsin?
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...