Direktlänk till inlägg 29 november 2009
Det är så gott att man har svårt att sluta äta! Det blev vår söndagsmiddag eftersom jag hade en rejäl omgång i frysen. Jag brukar laga det här när det är extrapris på lövbiff.
600 gram nötkött i tunna skivor.
smör
4 gula lökar i skivor
8-10 potatisar av fast sort, skalade och skivade, ca 4-5 mm
1 flaska Carnegie Porter, 500 ml
salt, vitpeppar
vatten
hackad persilja
Bryn köttskivorna på båda sidorna i smör. Salta och peppra.
Bryn löken i smör så den får aningens färg.
Vispa ur pannan med vatten ibland och spar i en egen skål så du får en buljong! En halvtaskig men ändå.
Varva kött, lök och potatis i en ugnsform eller gryta med potatis överst. Salta. Häll på portern och häll ev på lite vatte/buljongn om portern inte räcker. Vätskan ska nå nästan ändå upp.
Låt det hela koka på svag värme under lock på spisen eller i 200 ° ugn ca 45 minuter. Jag föredrar ugnen för det blir jämnare värme för potatisen.
Känn så potatisen blir klar. Smaka av.
Strö över hackad persilja och servera gärna med en klick smör eller Bregott på toppen.
På slutet återstår en gryta med matlådor till alla som inte vill ha!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...