Direktlänk till inlägg 3 december 2009
Halkade in på recept-o-matens blogg där han skriver om te. Han har provat olika.
På tal om olika!
En journalist skulle intervjua en norrlänning och dessa är ju av hävd och som bekant väldigt fåordiga.
Han fick dra ur killen svar på sina frågor men visste att killen hade många barn så han tänkte få ur honom mer än två ord åt gången.
Han frågade: - Hur många barn har du?
Svar: - Många.
Fan också, tänkte journalisten, nu ska jag sätta dit honom på många ord!
Han frågade: Vad heter de?
Killen svarade: Olika.
Alltså så är den överlägset bästa sortens te Twinings Earl Grey i mitt tycke! Jag älskar smaken om jag får teet på mitt sätt. Skållhett och starkt och med lagom mycket socker. Tre tsk socker till en halvliter te är perfekt och man bara gör det ogenomskinligt med en gnutta standardmjölk.
Jag har i min ägo sedan jag som artonåring jobbade på Rörstrand två IIitala-muggar av glas som jag älskar som både temuggar och nattvattenglas.
Jag älskar dricka det och att doppa i det! Skorpor eller knäckebröd med smör (Bregott) eller mackor med smör och ost! Det blir vackra ”fettringar” av smör på ytan av mitt te!
Jag doppar tills mitt te är nästan slut och slurpar i mig det sista med lite skorp- eller brödrester i på slutet.
GOTT!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...