Direktlänk till inlägg 4 december 2009
Visserligen fläskschnitzel men med alla tillbehör! Stekt potatis, ärtor, kapris, ansjovis och citron! Sååå gott!
Sambons 10-årige son gillade inte kapris för ett år sedan men i somras, när han fick det till potatissallad, så blev han frälst! Nu får man hejda hans framfart i kaprisskålen. Tur jag har en 1-litersburk från Martin Olsson!
Och sill avskyr han. Han har smakat ett antal gånger men det är ett hatobjekt. Nu när han fick prova att ta en bit ansjovis på en tugga med schnitzel, potatis och kapris så ville han bara ha mer och mer och ... Vi sa inte att det var en sillaktigt sak utan vi kallade det för fisk för det gillar han ;)
Killen har klart utvecklingsbara smaklökar! Han har börjat uppskatta när det vankas nybakt bröd och sniffar nöjt när det doftar mat i huset. Förr gillade han bara pizza och hamburgare, favvisarna. Nu när han fått prova så är hans favoriter broccoligratäng, hemgjorda fiskpinnar, lasagne, kålpudding, kapris och räkcrepes på mitt sätt (räkfond på skalen m.m.) Himla kul!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...