Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 11 december 2009

Att stuva hackad fryst spenat

Av Lena - 11 december 2009 15:42

Att stuva spenat är ingen konst och med lilla knorren blir det ändå lite extra.


Så här gör jag STUVAD SPENAT:


Tina spenaten på låg värme. Har man för hög värme så exploderar eländet i små kratrar i grytan och du har garanterat allt grönprickigt på två meters radie!

När spenaten är tinad häller jag på en slatt vispgrädde 40% +nästan lika mycket standardmjölk som det var spenat. Det är en smaksak men jag gillar mycket stuvning i.

Gör en toppredning: blanda vetemjöl med mjölk så det blir klumpfritt.

Se till att spenaten sjuder. Häll i lite redning i taget under omrörning tills du fått spenaten så tjock som du önskar.

 Dra av från plattan (så det inte bubblar och stänker) och krydda med salt, nymalen vitpeppar, en nypa socker samt aningens muskotnöt. När du är nöjd med smaken ställer du grytan på plattan på svag värme med ett lock lite på glänt så spenaten stannar kvar i grytan (den är ju rymningsbenägen) och låter den småsjuda en stund. Rör då och då så den inte bränner. Smaka av salt/pepparhalten och avsluta med att smälta i en lite klick smör. Alltid riktigt smör, inget annat!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards