Direktlänk till inlägg 11 december 2009
Har man köpt för många citroner och glömt dem på en obestämd plats i köket?
Jag gör det ibland. Hittade två idag, bakom lökskålen, som blivit små och stenhårda!
De här ligger på ett espressofat så de är som synes rätt små.
Jag fick ta till vassa brödkniven för att dela dem. Det roliga är att om de bara har legat till sig är de ofta fina inuti. Skalet kan man glömma men de går ju att pressa och så kan man frysa in saften tills man behöver den.
Jag pressade saften, fick 50 ml av en frukt, och frös in på plastfolie som jag lagt i en djup tallrik. Saften från en citron i varje.
Sedan lägger man flaken i en fryspåse och kan bryta och tina önskad mängd när andan faller på. Fryser man i iskuber måste man ju tina en kub
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...