Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 11 december 2009

Ta tillvara – citroner

Av Lena - 11 december 2009 19:07

Har man köpt för många citroner och glömt dem på en obestämd plats i köket?

Jag gör det ibland. Hittade två idag, bakom lökskålen, som blivit små och stenhårda!

De här ligger på ett espressofat så de är som synes rätt små.

  

Jag fick ta till vassa brödkniven för att dela dem. Det roliga är att om de bara har legat till sig är de ofta fina inuti. Skalet kan man glömma men de går ju att pressa och så kan man frysa in saften tills man behöver den.

  

Jag pressade saften, fick 50 ml av en frukt, och frös in på plastfolie som jag lagt i en djup tallrik. Saften från en citron i varje.

Sedan lägger man flaken i en fryspåse och kan bryta och tina önskad mängd när andan faller på. Fryser man i iskuber måste man ju tina en kub

  




 
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

12 december 2009 01:17

Precis, i princip aldrig kasta något! Att lägga plastfolie i en skål var ju jättesmart! Får jag skvallra det tipset till en norrman som samlar kökstips på Twitter?

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

12 december 2009 01:34

Absolut! Bara du inte går ut i Se&Hör!
;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skapa flashcards