Direktlänk till inlägg 12 december 2009
Den här såsen passar till nästan allt! Lägg köttbullarna i den, stek upp lök och köttstrimlor och låt puttra med, använd den till att blanda med pasta, ha den vid sidan som bara tomatsås eller låt fantasin flöda. Min bästa Emil har skapat den!
Tomatsås à la Emilson
500 g passerade tomater av bra sort
½ hackad gul lök
½ tärnad röd paprika
2 pressade vitlöksklyftor
lite olivolja
½ dl chilisås
½ dl ketchup
ekologisk lantbuljong motsvarande 1 buljongtärning
Fräs lök och paprika i olja. Häll i resten. Koka ihop ca en halvtimma.
Tillsätt:
1 knivsudd Sambal
1 msk sweet sour thaisås
1 msk socker
1 tsk balsamvinäger
Låt det puttra lite, smaka av, och sedan är den klar för användning!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...