Direktlänk till inlägg 12 december 2009
Glöggen är färdig för konsumtion! Den hade nu stått i 3 veckor och 3 dagar. Vi hällde av den genom silduk ner i två kärl. Nu får den stå tills i morgon så att de sista jästresterna sjunker till botten. Man får inte vara snål och få med så mycket som möjligt utan lämna rejäl bottensats där jästsmaken är!
Klart vi har provsmakat. Jag blev glatt överraskad över att den inte smakar hemkokt med jäst. Den var verkligen riktigt god! Nästa år ska jag dock ha i lite mer kryddor. Den var hyfsat kryddad men kunde vara LITE mer.
Jag vet också att man egentligen ska sätta den ett par månader före man ska ha den för den blir bättre när den får stå till sig :)
Efter att ha haft dyra modern i telefon får jag veta följande:
Efter att ha silat av allt och därefter dekanterat bort bottensatsen så häller man tillbaks glöggen i väl rengjord hink och låter glöggen stå väl täckt av plast. Den får stå och gotta sig fram till jul för att åter hälla av allt utom bottensatsen som bildats. Då får man en glögg som inte skummar när man värmer den. Och bättre smak!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...