Direktlänk till inlägg 13 december 2009
Det här receptet har jag haft liggande länge. Ett urklipp från någon tidning. Eftersom jag verkligen gillar Biff special så hoppas jag att det här kan bli gott. Jag menar, senap och lök är ju aldrig fel och falukorv tycker vi om om den är bra!
I kväll får vi veta ...
600 g falukorv i små tärningar
2 st gula lökar, finhackade
4 msk svensk senap
2 msk fransk senap
4 st äggulor
4 st stora potatisar
salt, peppar från kvarn
smör, olja
Gör så här
1. Fräs den finhackade löken i lite smör utan att den tar färg. Låt den svalna. Skär potatisarna i små tärningar och stek dem vackert bruna i smör och olja. Salta. Håll potatisen varm.
2. Blanda äggulor, senap, salt och peppar. Rör ner löken och falukorvstärningarna. Stek korvröran hastigt i lite smör och olja. Lägg upp den bredvid potatisen.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...