Direktlänk till inlägg 20 december 2009
Koka gröten i ugnen så slipper du stå och röra hela tiden!
TOMTEGRYNSGRÖT
3 dl grötris
6 dl vatten
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 msk smör
ca 8 dl standardmjölk
Sätt ugnen på 100°
Koka upp ris, salt och vatten i en stor kastrull som tål ugnen.
Låt småputtra under lock på låg värme i 10 minuter under tiden som du rör då och då (nästan hela tiden).
Tillsätt en smörklick, sockret samt mjölken och låt koka upp.
Lägg på ett lock och ställ in i ugnen i 1 timme.
Ta ut gröten och smaka av hur klara riskornen är. Om det behövs, ställ in en stund till. Är gröten lite lös så rör om och ställ in utan lock ett tag så den ”går ihop sig”.
Servera på klassiskt vis med kanel, socker och mjölk!
Eller som SOLÖGA; gör ett hål i mitten av gröten på tallriken och lägg en klick smör där. Salta lätt på gröten och servera med ett glas mjölk.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...