Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 20 december 2009

Risgrynsgröt i ugnen

Av Lena - 20 december 2009 11:39

Koka gröten i ugnen så slipper du stå och röra hela tiden!


TOMTEGRYNSGRÖT


3 dl grötris

6 dl vatten

1 tsk salt

1 msk strösocker

1 msk smör

ca 8 dl standardmjölk


Sätt ugnen på 100°

Koka upp ris, salt och vatten i en stor kastrull som tål ugnen.

Låt småputtra under lock på låg värme i 10 minuter under tiden som du rör då och då (nästan hela tiden).

Tillsätt en smörklick, sockret samt mjölken och låt koka upp.

Lägg på ett lock och ställ in i ugnen i 1 timme.


Ta ut gröten och smaka av hur klara riskornen är. Om det behövs, ställ in en stund till. Är gröten lite lös så rör om och ställ in utan lock ett tag så den ”går ihop sig”.

  


Servera på klassiskt vis med kanel, socker och mjölk!

Eller som SOLÖGA; gör ett hål i mitten av gröten på tallriken och lägg en klick smör där. Salta lätt på gröten och servera med ett glas mjölk.

 
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

21 december 2009 00:08

Snål du är med smöret ;) Att folk inte fattat detta ännu att koka sin risgrynsgröt i ugnen...

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

21 december 2009 00:30

Snål med smöret? Man måste ju inte slaviskt följa mina "viktväktarråd" ` ? Jag gillar mycket smör men man måste inte avslöja allt i en blogg! ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards