Direktlänk till inlägg 27 december 2009
Skinkan som jag glömde i ugnen.
Det stod på etiketten att man antingen skulle lägga skinkan i blöt i rinnande kallt vatten i 20 minuter eller stillastående kallt vatten över natten. Jag tog medelvägen och lät den först ligga i rinnande vatten i 10 minuter och sedan stillastående vatten (som jag bytte ett par gånger) i ca en timma.
Skinkan blev perfekt! Lagom torr/saftig för min och sambons smak och en helt perfekt sälta!
Jag brukar ta bort det feta innan jag griljerar men det var inte mycket jag behövde ta bort!
Och när vi skivar upp den är där inga obehagliga överraskningar utan där är bara fin skinka!
Då blir man lite glad!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...