Direktlänk till inlägg 31 december 2009
Det skulle ha blivit Filets mignons black and white ā la vår egen style.
Eller – det blev det ju men inte som det var tänkt.
Utskuren biff och fläskfilé med bea och Karl Johansvampsås. Klyftad och med skalet kvar ugnsstekt bakpotatis till. Och vit sparris. Och sockerärter.
Det blev ”grus i maskineriet” av Kallejohansåsen. Den var fantastiskt god innan den gick i sopen! Gäster med gester!
Sås av Karljohansvamp
Blötlägg Karl Johan i 20 minuter. Häll bort spadet och fräs svampen med hackad schalotten i smör några minuter. Späd med mörk buljong och grädde, vitpeppra ur kvarn, och låt koka ihop tills den tjocknat. Smaka av med soja och kanske salt. 1 tsk gelé blandas gärna i.
Som tur var så hade jag ju trattisar som jag då gjorde på samma sätt med men den svampen har jag plockat, rensat och torkat själv så den hade inga farliga tillsatser!
Inga bildbevis för maten blev verkligen ful! Eller - sockerärter kan man alltid visa!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...