Direktlänk till inlägg 4 januari 2010
Först skulle vi ätit plättar med sylt eftersom det är Meatless Monday och sambons son har jullov och älskar plättar.
Sen visade det sig att allt gick omkull på grund av handbollsturnering där sambon skulle städa hela kvällen och jag inte ville steka plättar åt bara grabben när vi ändå har lite roliga rester hemma.
Sedan visade det sig att det skulle vara huliganer till middag! Sambons son 10 år, hans kompis 10 år samt kompisens lillasyster, 8 år, skulle äta här eftersom även deras föräldrar skulle städa idrottshallen.
Akututryckning till ICA där falukorvring samt makaroner inhandlas. Vi har ju haft skåptömning en tid så vi äger inget ”främmande barn”-vänligt.
Sambon kom hem med Lithells falukorv som smakade lite av ingefära fast det är det inte i. Svartpeppar, cayenne, koriander och muskot var det. Ganska kryddig men inte oäven.
Zetas "Casa di luca" som är gjort av durumvete. Helt ok fast inte något speciellt.
Att inte morötter eller tomater går hem bland huliganerna vet jag sedan förut så nu har jag gjort en pizza-sallad till maten.
Gör så här:
Stek den skivade falukorven under tiden som makaronerna kokar livligt i saltat vatten.
Servera och gå undan.
Resultat en halv timme senare: 3 ungar åt 750 gram falukorv och noll, zero, ingen pizza-sallad :)
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...