Direktlänk till inlägg 6 januari 2010
Jullov är det och då ska det vara ordentlig lunch. Det är -27 ute och en värmande soppa med frallor passar bra.
Soppa för 3 pers
1 gul lök
1 msk smör
½ purjolök
5 potatisar (stora av fast sort)
vatten
2 tsk ekologisk buljong
salt
vitpeppar ur kvarn
1 dl vispgrädde
persilja
Hacka den gula löken och låt den smälta i smöret utan att den tar färg. Med andra ord så börjar det här receptet som de flesta andra ;)
Strimla purjon och skala och skiva potatisen i tunna skivor. Ha i det i grytan och häll i vatten så det precis täcker. Tillsätt buljongen samt vitpeppar. Låt sjuda tills potatisen är klar. Smaka av med slt och peppar. Kör ett litet varv med stavmixer så ca en del av soppan blir lite krämig utan att all potatis blir mos. Eller, så gör jag för jag vill ha lite bitar kvar att tugga på.
Tillsätt grädden, låt koka upp. Strö över lite persilja och servera med en ugnsvärmd fralla.
Soppan redo för grädden!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...