Direktlänk till inlägg 16 januari 2010
Harissa är gott till allt! Enda gången jag verkligen gillade burgaren på McDonald var när de hade med just Harissa i! Pasta finns på tub och burk men det är inte svårt att göra en sås själv heller.
HARISSA - SÅS ELLER PASTA
ger 2 dl
60 g torkad röd chilifrukt
2 msk spiskumminfrön
3 msk korianderfrön
4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
5 msk olivolja
Gör så här:
Kärna ur och skär bort stjälkarna på chilifrukterna och lägg dem i varmt vatten. Låt dra cirka 1 timme eller tills de är mjuka.
Mal eller stöt spiskummin- och korianderfrön fint. Lägg de malda fröerna, de avrunna chilifrukterna, vitlöken och saltet i en matberedare och kör till en tjock pasta.
Låt matberedaren gå och häll långsamt ned oljan tills pastan har blivit jämn och tjock.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...