Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 17 januari 2010

Hur gör man?

Av Lena - 17 januari 2010 10:47

Stöter på patrull direkt jag ska sätta igång en surdeg. I Martins bok står det "ljummet" vatten. Hur varm är ljummet? 37?




Jaha! 40 grader!

Tack Recept-o-maten för informativa kommentarer!

Sätter surisen i morgon bitti, nu e de försent men jag är glader för nu vet jag!


     tom burk



Termometern är beställd från Kjell & co och kommer i brevlådan inom 1-3 dagar :)

 
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

17 januari 2010 12:35

Jag tempar alltid prick 40° C, surdegsstart, surdeg eller jäst. Skålar etc är ju alltid kalla ändå.
Se termometern i inlägget här: http://receptomaten.blogspot.com/2009/08/ett-halften-halften-brod-dubbelt-sa.html

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

17 januari 2010 12:54

Undrade just när du skulle vakna och besvara mina böner (frågor)
;)
Jaha, 40 grader. Det stod så på påsen men jag vågade inte chansa nu när jag ska baka ā la Martin.
Den som frågade om temometern va ju jag! Fast jag har glömt att gå tillbaks å se svaret. Clas Olsson ska kollas nu!

 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

17 januari 2010 13:01

Synd att man inte kan RSS-flöda kommentarerna här.. Känns som man lätt kan missa något..

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

17 januari 2010 13:19

Inte Clas Olsson eller Jula men väl Kjell&co hade temometern för 99 kronor.

 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

17 januari 2010 13:20

Perfa :)

http://receptomaten.blogspot.com

 
Birgitta Höglunds Mat

Birgitta Höglunds Mat

17 januari 2010 13:55

Hej Lena. Jag brukar köra på ca 37, när man känner att vattnet är lite varmare än fingret :)

Tack för din härliga kommentar hos mig.
Nu har jag hittat ett grannhotell med gratis internet, så nu kan jag surfa runt bland intressanta bloggar, som den här ;)
Blev lite för dyrt när jag fick betala 20 kr per timme på Svenska kyrkan. Vill ju ha pengarna till fina råvaror istället.

Lycka till med surdegen.

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

 
trollpackan

trollpackan

17 januari 2010 14:00

Jag har köpt en bra bok med många bra matbrödsrecept i, bland annat surdegsbröd: Bröd från Brunkebergs bageri.
Rekommenderas!

http://www.trollpackan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lena

17 januari 2010 14:11

Birgitta: Kul att du tittar in! Tack för tipset men jag kör enligt receptomaten och påsen eftersom jag är lite orolig.
20 kronor! Huga! Har inte Svenska kyrkan pengar redan? ;)
Tack för ditt lycka till, kan jag behöva!

Trollpackan: Den boken ska jag kolla upp!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skapa flashcards