Direktlänk till inlägg 17 januari 2010
Passade på att baka ett par bröd också när jag ändå var i köket. Lättbakat och gott!
BÄSTA BRÖDET
25 gram jäst
2 tsk salt
1 msk honung
12,5 dl vetemjöl special
1 dl mjölk
5 dl vatten
½ dl linfrö
½ dl solroskärnor
1 msk nyponskalmjöl
Smält jäst, salt och honung i en bunke.
Ljumma vätska till 37° och blanda ner i bunken. Tillsätt mjöl och fröer. Rör med träslev tills degen är ordentligt blandad. Täck med plastfolie och låt jäsa 1 timme.
Ugn 250°
Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte. Dela degen i två delar och lyft upp på varsin bakpappersklädd plåt. Grädda en i sänder ca 20 minuter. Skorpan ska vara ganska mörk.
Låt svalna på galler utan bakduk.
Nyponskalmjölet var nog boven till att det inte vart samma struktur som det brukar. Det ska vara mer hål i brödet. Stod på nyponmjölpåsen att det bättrar på jäskraften när man bakar. Gör om - gör rätt!
Nu börjar det!
Färdigblandat
Färdigrört
Färdigjäst för att delas och läggas på plåt
Klart att gräddas
Färdiggräddat
Måste ju kolla strukturen!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...