Direktlänk till inlägg 18 januari 2010
Efter att ha misslyckats flera gånger, första gången för ett par år sedan och senast förra året, så försöker jag igen. Sist jag misslyckades var för att jag glömde eländet i bokhyllan där det stod och möglade. Du blev jag sur men degen var det inte längre!
Har köpt Martin Johanssons bok "Surdegsbröd" och konsulterat Recept-o-maten här (börja läs nerifrån), här och här
Så då startar jag!
glasburk på minst 1/2 liter
1 dl vatten
30 gram (1/2 dl) grovt rågmjöl. Tog Kungsörnen
Kokade upp vatten och lät det svalna till 40° och blandade i mjölet.
Har satt burken i skåpet över kylen med lock på som inte är fastskruvat.
Klockan var 08.30 pip
Burken sett framifrån.
Streck exakt över nivån.
Rätt ner i burken
Optimal temperatur i skåpet?
Kommer jag ihåg att skaka burken morgon och kväll?
Gissa vem som blir en surkärring om det inte funkar?
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Samma dag kl 20.30 pip
Temperaturen i skåpet är 24° och det kanske är för mycket?
Doften är lätt instängd/unken men det luktar inte illa.
Före skakning
Rätt ner i burken
Efter skakningen
Nu ställer jag larmet på mobilen på 08.30 till dag 2
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...