Direktlänk till inlägg 21 januari 2010
Är lite sjuk och dålig (flunsa?) så surisen blev inte omhändertagen förrän vi 11-tiden idag. Måste jag då vänta till 23-tiden ikväll för att ta nästa steg? Hm!
I alla fall så finns det, om inte liv på Mars, så liv i surdegsstarten! Jippi! Jag hade gett upp men det var ju dumt!
Nu har jag matat den med 100 g ljummet vatten och, fan jag gjorde fel. Det skulle visst vara 90 g rågmjöl och inte 60 g. Springer och rör i 1/2 dl till! Suck! Klant!
Se små vita prickarna som syns de syns ännu mer i verkligheten och är BUBBLOR! Hihi!
Före tillsats av mjöl och vatten
Efter tillsats av vatten och 60 g mjöl. Tog ingen bild efter den missade mjölmängden. Burken var så kladdig att det inte hade synts ändå.
Nu stiger spänningen!
En tjuvkik in i skåpet vid 18-tiden! Jippi!!!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...