Direktlänk till inlägg 25 januari 2010
Idag skalle vi börja matresan till olika länder. Tur jag började med fisksoppa eftersom jag är rätt sjuk. Hade aldrig orka laga något annat. Den var lättlagad så det räckte. Och en besvikelse. Smakade inget särskilt. Fast det syntes egentligen på receptet att den var snäll så jag får skylla på sjukdom (förkyld och nästan ingen smak). Dessutom var den så tjock i originalreceptet att den mer var som tjock stuvning. Jag spädde på med lite vatten så den blev ätbar. Det står inget om att man ska krydda men åtminstone salt är nördvändigt. Att det är meatless monday gör ändå att det passade bra med fisk.
Ingredienser:
Torskfilé 400 g
Morötter 1-2 st
Liten gul lök 1 st
Purjolök 1 st
Fiskbuljong 1 dl
Smör 4 msk
Vetemjöl 4 msk
Mjölk 2 dl
Gräddfil 0.5 dl
Gräslök, finhackad 1 msk
Gör så här:
Tärna morötterna, hacka löken grovt och skär purjolöken i ringar.
Koka grönsakerna i fiskbuljongen så att de blir nästan mjuka.
Gör en redning av smör och vetemjöl och späd den sedan med mjölk
och fiskbuljong. Häll över alla grönsakerna i soppan.
Dela fisken i bitar som du lägger ner i soppan.
Låt fisken sjuda i soppan tills den är genomkokt.
Vispa ner gräddfilen i soppan.
Låt soppan koka upp och servera den med finhackad gräslök på toppen.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...