Direktlänk till inlägg 27 januari 2010
Vi ska alltså äta mexikanskt idag och det fick bli majssoppan från en sida med internationella recept. Jag gör exakt efter receptet förutom attjag halverar det men det har väl ingen se.. eh gastronomisk betydelse?
MAJSSOPPA 4 portioner:
2 burkar majskorn (c:a 700 gram)
4 msk olivolja
en nypa gourmetsalt
svartpeppar från kvarn
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
4 dl crème fraîche
4 tsk tacokrydda
Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper.
Blanda majs med olja, salt och peppar.
Stek majsen i en het och torr stekpanna tills de börjar poppa lite och fått mörkbrun färg.
Häll över majsen i en kastrull och häll på vatten, buljong, crème fraîche och tacokrydda.
Koka upp och låt koka cirka 5 minuter, mixa till en slät soppa med stavmixer.
QUESADILLAS:
4 stora tortillabröd
400 gram mozzarella
1 paket luftorkad skinka (c:a 80gram)
1 kruka basilika
½ röd chilifrukt
svartpeppar från kvarn
olivolja till stekning
Lägg ut ett av bröden på en skärbräda och varva skivad mozzarella och skinka ovanpå.
Hacka örtkryddan och chili, strö över och krydda med svartpeppar.
Lägg det andra brödet ovanpå som lock, och se till att det är lite mozzarella på toppen som limmar fast brödet.
Dela brödet i "tårtbitar" och stek cirka en minut på varje sida och servera direkt till soppan.
Halvstekt majs (10 minuter dit)
Färdigstekt majs
(faktiskt 10 minuter senare när majsen sprätter och anfaller ansiktet)
I med resten och koka 5 minuter
Mixa (enda Tupperware jag har men den funkar i dessa lägen)
Koka upp
Finhacka
Hacka
Klart för bröden
Klart för överdel och stekning
Om du vill se hur maten sen såg ut får du göra en gastroskopi! Vi åt ALLT!
Djefla gååått!
Fy fan! 5 majskorn av 5 möjliga!
Å vi som var så skeptiska?
*skäms*
P.S Använd matberedarens kniv istället för mixerstav så slipper du alla majskornens skal att tugga på. Jag vill inte sila det hela för då går jag miste om både smak och fibrer.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...