Direktlänk till inlägg 28 januari 2010
Man måste äta fast man har feber. En oprövad rätt igen!
Jag behöver:
4 rektangulära smördegsplattor
1 påse långkornigt ris för mikrovågsugn eller 3 dl annat långkornigt ris.
2 msk smör
2 msk curry
1 tsk spiskummin
300 g köttfärs
1 dl riven ost
1 uppvispat ägg
Ugns temp.225°
Jag gör så här:
1. Låt smördegsplattorna tina.
2. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
3. Fräs upp smöret och rör i curry 0ch spiskummin.
4. Tillsätt köttfärsen och stek tills den smular sig.
5. Blanda ris, köttfärs och riven ost.
6. Dela smördegsplattorna mitt itu och lägg en klick fyllning på ena halvan.
7. Pensla kanten med ägg och vik över till en trekant.
8. Tryck till med gaffel runt kanten.
9. Pensla ovansidan med ägg.
10. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Resultatet: Det var inte oävet men torrt, vilket inte var oväntat. Smakade curry och smördeg och lämnade inga spår i livet. Hälften av fyllningen blev över trots att jag kavlade ut smördegen för att få större yta. Hur receptskaparen har tänkt övergår fattningsförmågan!
Det doftade härligt!
Försökte få på så mycket fyllning som det gick.
Det ser ju gott ut.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...