Direktlänk till inlägg 13 februari 2010
Sambon tyckte vi skulle äta Tortillabröd som jag inte är så förtjust i! Torrt och smaklöst! Nåväl så inköps allt vi (sambon) har i åtanke som är passande! Det blev ju ändå gott med alla såser!
TORTILLAS MED KYCKLING (och en jävla röra eller fler)
Kycklingfilé strimlas i smala fina bitar.
Rödlök klyftas tunt.
Röd och grön paprika strimlas.
Stek kycklingen i smör och krydda på med Tacokrydda. Ta åt sidan.
Stek grönsakerna i smör med lite Tacokrydda och lägg i kycklingen på slutet.
Servera med röror!
Jag använde en filé av vanlig kyckling som kostade 39 kronor kilot och en filé majskyckling som kostar 79 kronor kilot. I detta nu kan jag inte avgöra smakskillnaden eftersom jag strimlade och blandade med Tacokrydda men kolla färgskillnaden på dem. Vanlig till vänster och majskyckling till höger!
Röror!
Vem fattar varför man ska lägga avokadokärnan i röran för att röran inte ska bli missfärgad? Varför ska då inte röran i utkanten av skålen bli missfärgad och röran närmast kärnan hålla sig? Kan verkligen en kärna i mitten av en skål påverka en fast röra ända ut i kanten? Eller är det en skröna? Jag hade ju citronsaft i röran och den bleker så vad vet väl jag????
Guacamole
2 avokador
1 msk pressad citron
1 schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor
tabasco, några stänk
3 msk gräddfil
salt och malen vitpeppar
Gör så här
1. Skala och hacka löken.
2. Dela avokadon, ta ut köttet och mixa med stavmixer tillsammans med pressad citron. Spara avokadokärnan om guacamolen inte ska ätas genast.
3. Rör i lök och gräddfil, pressa i vitlöken och smaka av med salt, peppar och ett par droppar tabasco.
4. Ställ röran kallt med avokadokärnan i om du inte ska servera den genast.
Just när röran är klar känns den rätt skarp men efter en timme i kylen har smakerna gift sig och röran är lite mer rund och god.
Rör ner pressad vitlök i gräddfil och krydda på med salt och peppar.
Blanda hälften av Chunky Salsa och hälften crème fraiche
Allt blev ju vansinnigt gott och serverades så klart med ett passande rött vin och ett glatt humör! Hade så klart inte tid att fota våra vackra tallrikar utan vi åt med glupande hunger! Gastroskopi undanbedes ;)
Dessvärre så fick sambon för sig att diska innan jag hann blinka så alla de goda såserna hamnade i vasken. Jag hade annars tänkt mig dem som komplement till en gastronomisk utflykt på måndagen. Nu får det vara nog och då bli något annat på måndag. Låt mig tänka!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...