Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 15 februari 2010

Pasta med lax och spenat med vitvinssås

Av Lena - 15 februari 2010 20:05

Hade lax i frysen så tillbehören som fanns i övriga skåp fick komponera det hela och det blev jäkligt gott. Såsen blev jättegod!

Att jag blandade både spenat och lax i såsen beror på att sambons 10-åriga son tror att han inte tycker om lax. Nej, jag ljög inte utan sa att det var lax i men det blev rundare smak för honom.


4 laxfiléer

olivolja

salt, vitpeppar


3 hackade schalottenlökar

1 msk smör

1 dl vitt vin (jag hade matlagningsvin)

3-4 dl vispgrädde

1 msk kycklingfond

en näve finhackad bladpersilja

salt, vitpeppar ur kvarn

ca 200 gram färsk spenat

citron

tagliatelle (Jag köpte Tagliatelle Fibra Bianco från Zeta med 10% fibrer och vi tyckte den var kanon!)




Gnid in laxen med olivolja, salta och peppra och droppa över lite citronsaft. Ångkoka den i 5-10 minuter tills den är nästan klar. Går bra i ett durkslag över vattenbad med folie på.


Smält löken i smör så den blir mjuk utan att den tar färg. Ha i vinet, grädden och fonden, ta lite vitpeppar ur kvarn och låt det puttra tills det blivit aningen krämigt. Släng i persiljan.

Koka pastan under tiden du krymper spenaten i en stekpanna med eller utan en klick smör.


Tillsätt spenaten i såsen och koka upp. Dela laxen i småbitar ner i såsen och pressa i lite citron. Klart!


Det här kommer att göras fler gånger!

 
 
Ingen bild

Avataria

16 februari 2010 19:32

Jag brukar varva spenat och purjo i en ugnsfast form, hälla över en blandning av vitt vin, grädde och hummerfond. Sen peppar och saltar jag laxen, lägger den uppepå alltihopa och in i ugnen.
Pressad potatis till :)
Gott!

 
Ingen bild

Lena

16 februari 2010 19:47

Åh, så smaskigt det låter!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards