Direktlänk till inlägg 15 februari 2010
Hade lax i frysen så tillbehören som fanns i övriga skåp fick komponera det hela och det blev jäkligt gott. Såsen blev jättegod!
Att jag blandade både spenat och lax i såsen beror på att sambons 10-åriga son tror att han inte tycker om lax. Nej, jag ljög inte utan sa att det var lax i men det blev rundare smak för honom.
4 laxfiléer
olivolja
salt, vitpeppar
3 hackade schalottenlökar
1 msk smör
1 dl vitt vin (jag hade matlagningsvin)
3-4 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
en näve finhackad bladpersilja
salt, vitpeppar ur kvarn
ca 200 gram färsk spenat
citron
tagliatelle (Jag köpte Tagliatelle Fibra Bianco från Zeta med 10% fibrer och vi tyckte den var kanon!)
Gnid in laxen med olivolja, salta och peppra och droppa över lite citronsaft. Ångkoka den i 5-10 minuter tills den är nästan klar. Går bra i ett durkslag över vattenbad med folie på.
Smält löken i smör så den blir mjuk utan att den tar färg. Ha i vinet, grädden och fonden, ta lite vitpeppar ur kvarn och låt det puttra tills det blivit aningen krämigt. Släng i persiljan.
Koka pastan under tiden du krymper spenaten i en stekpanna med eller utan en klick smör.
Tillsätt spenaten i såsen och koka upp. Dela laxen i småbitar ner i såsen och pressa i lite citron. Klart!
Det här kommer att göras fler gånger!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...