Direktlänk till inlägg 18 februari 2010
Sambon, den älskade raringen, läste i en kommentar i inlägget om när jag kokade ärtsoppa att jag hade velat ha punsch till! Det har jag ju inte fått till ärtsoppa på många herrans år. Fått och fått? Har väl inte sett till att det blivit köpt! Snål kanske? Jag?
I alla fall så kom sambon hem från jobbet med en pava han införskaffat på vägen hem och jag säger bara – GULLE!
Vi fick faktiskt Googla för att ta reda på hur man bäst värmer punschen så den får rätt temperatur.
VARM PUNSCH TILL ÄRTSOPPA
Ställ flaskan i en kastrull med kokande vatten tills punschen är varm. Vi skruvade av korken lite men tog inte av den. Alkoholen får ju för fasiken inte dunsta ;)
Om det är rätt sort vet vi inte men god var den till soppan!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...