Direktlänk till inlägg 21 februari 2010
Det här har jag gjort några gånger och varje gång frågar jag mig varför jag inte gör detta oftare! Det passar till allt på alla sätt och alltid! Ett recept jag hittat i en tidning någon gång någonstans! Jag älskar potatis i alla former men kan byta ut potatisen mot det här.
ROSTADE PARMESANGRÖNSAKER
½ dl olivolja
1 aubergine
1 squash
3 paprikor i olika färger
2 rödlökar
250 g haricots verts
flingsalt
100 g riven parmesan
1 citron
svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 275°
2. Droppa lite av olivoljan i botten på en långpanna
3. Skär aubergine, squash och paprika (rensad från kärnor) i stora bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg alla grönsaker i långpannan och häll över resten av oljan. Salta och blanda ordentligt.
4. Baka grönsakerna i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Rör om ibland så de inte blir brända.
5. Riv skalet från citronen. Ta ut grönsakerna och strö över citronskalet och parmesanosten. Krydda på bra med svartpeppar och servera.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...