Direktlänk till inlägg 21 februari 2010
Jo minsann så skulle jag karamellisera lite. Jag tänkte fixa en dessert jag hittade hos Tre tjejer i köket. En gräddfilspannacotta.
Fast jag skulle inte ha syrliga bär utan björnbär jag hade i frysen, som jag skulle karamellisera. Tror jag att jag gjorde. Har aldrig gjort det förr.
Jag gjorde halv sats eftersom vi bara är två.
Gräddfilspannacotta med björnbär 2-3 pers
1 gelatinblad
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde
0.5 dl socker
1,5 dl gräddfil
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i ca 5 min.
2. Blanda grädde, socker och vanlijsocker i en kastrull. Låt stå och dra ett tag så vaniljen får blomma ut. Koka upp det och låt sedan svalna en aning.
3. Rör ner gelatinet. Rör om. Blanda ner gräddfilen och vispa tills alla klumpar försvunnit.
4. Häll upp i glas eller skålar och låt stå i kallt i cirka 3 timmar.
5. Vänta med garnering till servering!
Tina en näve björnbär.
Hetta upp en stekpanna med en halv dl socker. Låt det bli brynt utan att röra. Skaka bara stekpannan. När det fått färg så hivar du i bjönbären och låter dem gotta sig i det brynta sockret ett tag. Häll över i något annat och låt svalan. Skeda upp bären över pannacottan vid servering.
Åh! Vad det var gott!!!!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...