Direktlänk till inlägg 24 februari 2010
Havregryn är alltför nyttigt för att hoppas över i kosten men vi i vår familj är inte så förtjusta i dessa gryn. Det funkar fint i smulpajen som blir vansinnigt god men annars? Nä!
Jag höll på att laga köttfärssås en dag och den blev lite tunn och jag tänkte; havregryn blir ganska slemmiga när man kokar gröt på dem och binder rätt bra.
Jag tog en näve havregryn, la i en kanna och körde med mixerstaven tills det blev mjöl. Ner med ett par nypor i köttfärssåsen, rör om och kolla. Havremjölet redde kanonbra!
Tänk va bra tänkte jag! Havre är nyttigt och ingen i min familj vill äta det så nu har jag kommit på ett sätt att få i oss åtminstone några gryn då och då! Jag, i min havregryns-oerfarenhet, tyckte jag kom på något!
Det lustiga är att bara veckan efter var det ett matprogram på TV från de övre norra delarna av vårt land där de satt i en lappkåta och lagade rengryta. De slängde ner en näve havregryn för att reda! Så klart att detta gjorts förr men jag hade inte hört talas om havregrynsredning!
Det funkar bra i vissa grytor och köttfärssåser och soppor. Skulle jag ha det i Béchamelsås så skulle familjen matvägra och jag med!
Måste genast mixa lite gryn! Hade glömt det här.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...