Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 24 februari 2010

Havregryn som redning

Av Lena - 24 februari 2010 23:21

Havregryn är alltför nyttigt för att hoppas över i kosten men vi i vår familj är inte så förtjusta i dessa gryn. Det funkar fint i smulpajen som blir vansinnigt god men annars? Nä!


Jag höll på att laga köttfärssås en dag och den blev lite tunn och jag tänkte; havregryn blir ganska slemmiga när man kokar gröt på dem och binder rätt bra.


Jag tog en näve havregryn, la i en kanna och körde med mixerstaven tills det blev mjöl. Ner med ett par nypor i köttfärssåsen, rör om och kolla. Havremjölet redde kanonbra!


Tänk va bra tänkte jag! Havre är nyttigt och ingen i min familj vill äta det så nu har jag kommit på ett sätt att få i oss åtminstone några gryn då och då! Jag, i min havregryns-oerfarenhet, tyckte jag kom på något!


Det lustiga är att bara veckan efter var det ett matprogram på TV från de övre norra delarna av vårt land där de satt i en lappkåta och lagade rengryta. De slängde ner en näve havregryn för att reda! Så klart att detta gjorts förr men jag hade inte hört talas om havregrynsredning!


Det funkar bra i vissa grytor och köttfärssåser och soppor. Skulle jag ha det i Béchamelsås så skulle familjen matvägra och jag med!


Måste genast mixa lite gryn! Hade glömt det här.



 
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

25 februari 2010 00:11

Jag smyger ned havregryn i pannkakssmeten och inte klagar :)
Att köra mjöl på havregryn är ju smart, ska testa vid tillfälle - tack för ett bra tips!

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

25 februari 2010 00:21

Havre i "mjölgardinerna"! Går inte här!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards