Direktlänk till inlägg 25 februari 2010
Strömmingsflundra med persiljesmör till ca 4 pers
4-500 g rensade strömmingsfiléer
ströbröd
persilja
smör
salt
Hacka persiljan fint och rör ihop med smöret. Jag brukar höfta mängden men ca 25 g smör och ”lagom” med persilja. Det ska hålla ihop.
Skölj strömmingen och kolla så den inte är dåligt rensad.
Doppa fisken, med skinnsidan ner, i ströbröd. Detta gjorde jag igår men nästa gång ska jag prova det som Annika på Smaskens föreslår och ta rågmjöl istället. Det går också bra med t.ex graham.
Lägg fiskarna på bakplåtspapper med köttsidan upp. Salt och bred persiljesmör på hälften. Lägg ihop dem två och två.
Stek dem i rikligt med smör ca 3-4 minuter på varje sida. De ska ha fin färg och vara lite knapriga.
Servera med potatismos, rårivna morötter och lingonsylt.
Måste säga att sambons 10-årige son som vanligt är ganska fantastisk vad det gäller att äta allt! Halvvägs in på strömmingen (han aldrig ätit förr) håller han upp gaffeln med en strömmingsbit där det sticker ut en lite bukett småben och undrar vad det är. Jag talar om att det är fiskben men att de går att äta på just strömming. "Jaha" säger han och fortsätter att äta. Många ungar hade börjat gnälla! Nu har han fått ytterligare en smaklök! (läs sist i det inlägget)
Rest är fest(lig lunch dagen efter)!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...