Direktlänk till inlägg 27 februari 2010
En ”dagens” eller snarare ”en sena kvällens” i det Almaterska palatset blev en ganska trevlig upplevelse för smaklökarna.
Inte förrän försent insåg jag vad jag skulle laga så inget kunde förberedas! Började med maten 18.30 och kunde sluka den strax efter 20-snåret. Vi var ju tvungna att handla lite först. Hemköp hade x-pris på filé så det fick det bli. Hem och tvätta potatis och koka, blötlägga trattisar, rensa filén från hinnor och annat onödigt och styra och ställa!
Fläskfilén är inget att orda så mycket mer om än just; rensa, skiva, platta, krydda, stek, vila!
Såsen; så här gjorde jag! Inget recept utan bara på en höft så klart.
Potatisen, den krossade; Härmade Kryddburkens fina recept men min blev inte lika fin så klart! Och gör inte mitt misstag utan snitta potatisen lite innan du trycker till den om den har tjockt vinterskal så den inte bara spricker på sidorna och blir till 3-4 bitar! Den blev dock vansinnigt god!
Å en ihophackad sallad på ”lite av varje i kylen” passade fint till detta!
Klart det ska vara med en bild på maten och vad passar väl bättre än en bild på bacon som steks!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...