Direktlänk till inlägg 12 mars 2010
Biff Stroganoff är ju en klassisk rätt men vad jag märkt finns det inget recept som är ”original”. Det närmaste jag hittade var i DN som lät ”äkta” men för mig är det viktiga kött, vitlök, tomat och någon syrlig gräddprodukt. Jag provar smetana nu istället för Crème fraiche som jag brukat. Jag brukar inte ha champinjoner i heller men man måste ju prova lite annat än vanligt, som sagt.
BIFF STROGANOFF
600 g lövbiff
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
3 msk tomatpuré
2 burkar smetana
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
Salt och nymald svartpeppar
ett par stänk Tabasco
Skär köttet i strimlor
Skala och strimla löken. Rengör svampen och skär i skivor eller bitar.
Bryn köttet i smör, lite kött i taget, det får inte koka. Lägg åt sidan.
Bryn svampen och ta åt sidan.
Bryn löken mjuk, tillsätt svampen. Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med någon minut. Ha i en skvätt vatten och låt puttra någon minut.
Slå på smetana, tillsätt senap, pressa (eller riv) i vitlöken och låt puttra ihop lite. Vänd sedan ner köttet i pannan och smaka av med salt och peppar under tiden det puttrar ihop lite. Det behövs säkert en del salt för att balansera upp syran i smetanan och senapen. Ett par stänk Tabasco efter smak nu. Ha i mer vätska om det behövs.
Servera med kokt ris och saltgurka.
Smetana är en mycket god och bra produkt som kan ersätta Crème fraiche/gräddfil och som dessutom är laktosfri! Kostade 12,90 på ICA Supermarket i Falun.
Ett glas vin i kocken men inte i maten denna gång!
Bryn i omgångar så köttet inte kokar
Bryn alltid tomatpurén så den blir av med "konservsmaken" och sötman får komma fram
Bilden är arrangerad! Så här så inte våra tallrikar ut när vi skulle äta!
Vi åt detta tillsammans med Druvans nya produkt "Vitt ris och bulgur". Det smakade bara Uncle Ben's vitt ris. Vi i vår familj köper ju aldrig onyttigt vitt ris utan bara fullkornsris eller vildris eller annat. Det här kan man vara utan! Jag tror på Rebeccas åsikt att man bakar på Druvans nya tre sorter; vitt ris/bulgur, vitt ris/quinoa och vitt ris/korn!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...