Direktlänk till inlägg 15 mars 2010
Skulle ha paj med oliver, tomater och feta i och som av en händelse så tyckte DN det också, vars recept jag hittade när jag läste deras nätupplaga! Fast jag hade bara 3 dl vätska till 4 ägg, de sa 4 dl.
Pajdeg tar jag mitt gamla vanliga recept till för det blir deg till större form.
Äggstanning:
4 ägg
3 dl mjölk
1 dl grädde
salt och peppar
1 nypa kajennpeppar
Fyllning:
100 g oliver
100 g fetaost
100 g soltorkade tomater, strimlad
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda oliver, tärnad fetaost och soltorkade tomater i en skål. Fördela jämnt i pajskalet. Slå på äggstanningen.
Grädda i 20 minuter i 200 grader.
Jag serverade med ruccola och groddsallad
bilden lånad från DN
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...