Direktlänk till inlägg 18 mars 2010
Inte min farmor men farmor till min godaste vän gav detta recept. Har haft med det här receptet förut men då utan bilder.
Här är eländet som smakar så bra!
GODASTE NÖTKAKAN
Mal 1 ½ hg hasselnötkärnor och blanda i 1 ½ tsk bakpulver.
Knäck 3 stora ägg i ett glas. Häll upp lika mycket strösocker i ett annat likadant. Det ska vara samma nivå på innehållet.
Häll över ägg och socker i en skål och vispa hårt. Blanda i nöt/bakpulver-blandningen.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i 40-45 minuter i 140° ugn.
En teflonbelagd form är att föredra eftersom kakan annars gärna fastnar nio gånger av tio!
3 ägg i ett glas och socker i samma nivå
mald mandel med lite bakpulver i gör sig alltid så bra på bild
(här skulle det varit med en bild på hur mycket man vispar äggen men som du märker så glömde jag fota det)
fomen har hamnat i ugnen
formen är urtagen ur ugnen
Vad har jag gjort för fel? Halva kakan brukar alltid fastna i formen men inte den här gången! Dålig karma?
Den mår bra av att vänta ett par dagar men då är den ju slut!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...