Direktlänk till inlägg 21 mars 2010
Receptet hittades i Coop’s Mersmak nr 3 2010 och det var så gott!
Gröna oliver och en rostad brödbit passade bra till och stött rosépeppar var pricken över i!
Ändring: öka på getosten till 225-250 gram och strö eventuellt över lite flingsalt vid servering om osten är osalt.
GETOSTBRÛLÉE för fyra formar
Ugn 150°
Ingredienser
200 g getost
4 äggulor
1 dl grädde
2 dl mjölk
rosépeppar, stött
Till servering:
rostat bröd, oliver, tapenade eller ev kokta grönsaker
Tillagning:
Ta bort eventuella kanter på osten och mosa den i en skål.
Tillsätt äggulor, grädde och mjölk.
Häll smeten i fyra ugnsfasta cocotter och ställ dem i en större ugnsfast form eller långpanna. Ställ in i ugnen och häll på hett vatten så det blir ett vattenbad.
Grädda tills brûléerna stelnat, 40-45 minuter.
Låt svalna, strö över rosépeppar och servera med till exempel rostat bröd och oliver eller tapenade. Eller är dem med kokta grönsaker.
Supersmaskigtgott och 4,5 Chèvre av 5 och när ändringarna är gjorda blir det bergis 5 av 5!
i vattenbad
har ringt om att värmen i ugnen inte är ok
mumsigt
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...