Direktlänk till inlägg 3 april 2010
Vi skulle ha enkel påskmat med sill i och jag fick för mig att göra en nubbesallad, eller gubbröra som vissa kallat det, till ägghalvorna och sillbitarna. Som vanligt blev den jättegod! Den bör göras på morgonen eller dagen före för att smakerna ska gifta sig och gör sig bäst på kavring.
Nubbesallad till 4-6 kavringskivor
1 dl gräddfil
1,5 msk majonnäs, Kavli Äkta
1,5 msk Svennes kaviar eller annan mild
4 msk finhackad purjolök
3 msk finhackad gräslök
3 msk finhackad dill
1 burk avrunnen matjessill, tärnad
4 kokta färskpotatisar, tärnade
2 hårdkokta ägg, hackade
½ tsk flingsalt
svartpeppar ur kvarn
Gör så här:
Rör ihop allt utom sill och potatis och sedan blandar du försiktigt i sill och potatis och smakar av just före servering.
Sambon vart lite snål så helt plötsligt räckte nubbesalladen till sex mackor. Du ser väl själv hur lite det är per macka!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...