Direktlänk till inlägg 3 april 2010
Kantarellstuvning utan krusiduller
1 påse förvällda och frysta kantareller som du plockade i somras/höstas
1-2 schalottenlökar, finhackade
en bra klick smör
1-3 msk vetemjöl
vispgrädde
salt och nymald peppar
(ev en hel vitlöksklyfta)
Tina en påse förvällda kantareller i ett durkslag så spadet hamnar i en skål under. I mitt fall blev det 2 dl kantareller och ca 1,5 dl spad. Klipp lite i dem om bitarna är för stora.
Fräs kantareller och lök (och en hel skalad vitlöksklyfta) i smör ett tag. Pudra över lite vetemjöl, mängden beror på hur mycket stuvning du önskar.
Häll i svampspadet under omrörning och rör i vispgrädde till önskad konsistens, under tiden kastrullen står på låg värme eller bredvid spisen. Fiska upp den eventuella vitlöksklyftan nu eller sedan.
Låt stuvningen puttra på svag värme och smaka av med salt och peppar.
Fiska upp vitlöksklyftan nu om du inte gjort det förut.
Vitlöksklyftan ger en extra piff åt stuvningen utan att det smakar ett dugg vitlök.
Har du tid så skippar du mjölet och låter grädden göra det hela krämigt istället men då är det ju inte ett snabbt recept längre...
tog bara en bild för sedan stuvade jag svampen
och åt till ugnsomelett och somnade i soffan
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...