Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 3 april 2010

Snabb och enkel kantarellstuvning

Av Lena - 3 april 2010 21:30

Kantarellstuvning utan krusiduller


1 påse förvällda och frysta kantareller som du plockade i somras/höstas

1-2 schalottenlökar, finhackade

en bra klick smör

1-3 msk vetemjöl

vispgrädde

salt och nymald peppar

(ev en hel vitlöksklyfta)




Tina en påse förvällda kantareller i ett durkslag så spadet hamnar i en skål under. I mitt fall blev det 2 dl kantareller och ca 1,5 dl spad. Klipp lite i dem om bitarna är för stora.


Fräs kantareller och lök (och en hel skalad vitlöksklyfta) i smör ett tag. Pudra över lite vetemjöl, mängden beror på hur mycket stuvning du önskar.


Häll i svampspadet under omrörning och rör i vispgrädde till önskad konsistens, under tiden kastrullen står på låg värme eller bredvid spisen. Fiska upp den eventuella vitlöksklyftan nu eller sedan.


Låt stuvningen puttra på svag värme och smaka av med salt och peppar.

Fiska upp vitlöksklyftan nu om du inte gjort det förut.

Vitlöksklyftan ger en extra piff åt stuvningen utan att det smakar ett dugg vitlök.

Har du tid så skippar du mjölet och låter grädden göra det hela krämigt istället men då är det ju inte ett snabbt recept längre...



tog bara en bild för sedan stuvade jag svampen 

och åt till  ugnsomelett och somnade i soffan

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards