Direktlänk till inlägg 16 april 2010
… oliver där du vet ursprunget? En butik där du vet att det inte är några tillsatser, färgämnen eller konserveringsmedel!
En butik på nätet fylld av allehanda sicilianska delikatesser där man även kan se lite om hur oliverna skördas och hur olivolja blir till.
Svenska Helena och hennes Butik Citronodlingen har det och en hel del mer.
Själv är jag just nu nyfiken på deras ”Kapris i salt” som jag berättar mer om när jag provat den.
Den brittiske TV-kocken Antony Worrall Thompson råkade tappa några kapris i en stekpannan med het olja när han lagade mat. Han fångade upp dem, smakade och var såld!
Detta såg jag på ett av BBC-food’s matprogram för några år sedan och det måste du prova! Det smakar inte samma med vanlig inlagd kapris!
Alltså: Skölj av den saltade kaprisen i 15 sekunder under kallt vatten. Torka av dem lite och lägg dem i het olja tills de öppnat sig lite. Säkert jättegott både i sallader, pastarätter och på Antonys favoritmacka. Själv har jag endast ätit dem ”solo” bara för att smaka.
Antony Worrall Thompson’s favoritsandwich (som jag ännu inte gjort själv)
Varva i ett delat och lättrostat grovt bröd:
knaperstekt bacon
rökt lax
skivad rödlök
ricotta eller philadelphia blandat med gräslök, salt och nymald peppar
mango chutney
saft av citron
&
kapris
Visserligen ligger själva butiken på Sicilien men deras onlinebutik ligger här!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...