Direktlänk till inlägg 29 april 2010
Resträtt efter foliebakad hel lax i ugn.
Brukligt är att laga laxpudding på rökt, rimmad eller gravad lax men här gör jag den på resterna av en ugnsbakad lax!
Den skivade fänkålen som blev över efter laxkoket tillsätter jag här men det är en smaksak.
650 g kokt skivad potatis
300 g kokt lax
de kokta fänkålsskivororna
3 ägg
3,5 dl vispgrädde (eller hälften standardmjölk)
nymald vitpeppar
smör
dill
Smörj en ugnsform och varva potatis, lax och fänkål men potatis överst och underst. Gärna lite fäsk dill också.
Häll på äggstanningen som kryddats med vitpeppar och örtsaltet. Grädda tills äggstanningen stannat och puddingen har fin färg.
225 grader i 30-40 minuter
Det hela serveras med skirat smör blandat med spadet från laxkoket som du har rikligt med hackad dill i!
Har köpt örtsaltet Hebamare för att prova på olika sätt. Tog inte så mycket här eftersom jag var osäker på hur det skulle bli men det är ju kul att variera sig.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...