Direktlänk till inlägg 14 maj 2010
En sås med kraftig currysmak och en del hetta. Jättegod till stekt kyckling men även annat som curry passar till.
CURRYSÅS
Ingredienser:
3 tsk mild curry
1 tsk stark curry
1 klick smör
1 gul lök
1 dl vatten
½ msk vetemjöl
1 tsk kycklingfond
3 dl vispgrädde
1 msk mango chutney
1 krm salt
nymalen vitpeppar
Gör så här:
Hacka löken.
Bryn smöret och ha i curryn och låt den bryna med några minuter.
Tillsätt löken och bryn tills den mjuknar.
Stör över vetemjölet och späd med vattnet, lite i sänder, under omrörning.
Tillsätt kycklingfonden, grädden, Mango Chutneyn, saltet och dra några varv med pepparkvarnen.
Låt såsen puttra tills den tjocknar, ca 15 minuter. Smaka av salt och styrka på currysmaken.
Bryn curryn i smöret
Låt den hackade löken bryna med
Strö över mjölet och späd med lite vatten...
... och resten av vattnet
Häll i grädde och resten och låt puttra en kvart eller tills det är tjockt nog
Servera
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...