Direktlänk till inlägg 24 maj 2010
Och sedan var det ju det här med skåpsrensning och frystömning som jag måste genomföra!
Jag ville inte lägga ut min lista (inventering av frysens innehåll) på min matblogg för jag tyckte det var pinsamt men min sambo satt och läste min blogg och undrade var listan var. Jag sa att den är för pinsam för att visas upp men han framhärdade så här är den men jag lovar att du inte orkar läsa hela! Den är uppdaterad idag efter att jag har använt räkorna jag hade och frusit in lite annat! Jag är inte snål men lever efter devisen ”den som spar han har”.
Jag kan laga ett par eller tre rätter av innehållet i min frys så där rakt av men sen ….? Tråkigt!
Observera att all mat som är färdiglagad är hemlagad av mig! ALL!
Som Moma sa i en kommentar här i ett tidigare inlägg;
”Ja du, jag bestämde mig för samma sak, frystömmning. Vips så försvann min matlust. Nu kan jag bara äta det jag blir sugen på för stunden (stunden är mycket flyktig) och knappt det”
Inventering frysen 19/5 2010 | |
Plan 1 - infrysningsfack, istärningar finns här | |
Plan 2 | |
fläskfilé med kryddig korv | 2 st 1-portionsförp. |
fläskfilé med kryddig korv | 1 portion till mig |
pasta med svamp och vit tryffelolja | 1 portion |
nötfärs | 600 g |
thekakor | 3 st |
korvbröd | 6 st |
blomkål, förvälld | 6 buketter |
prinskorvar | 1 påse |
spagetti, kokt | 2 portioner |
potatisgratäng | 1-2 portioner |
korv Stroganoff | 2-3 portioner |
köttfärsröra | 1 miniask |
Plan 3 | |
fläskfilé, tunna skivor stekt | 6 st |
fröbröd | 4 skivor |
fläskschnitzlar, färdigstekta | 2 st |
ädelost | några bitar |
ost | 2 småbitar |
mozzarella | 1 bit |
Bregott | 1 ask, 600 g |
rallarhalvor | 3 st |
tortillabröd | 1 litet |
ost av olika sorter, riven, stark smak | 1 påse |
kycklingskrov | 2 st |
potatisplättar | 10 st |
laxfiléer | 8 st |
Plan 4 | |
björnbär | 1 paket |
tigerräkor | 2/3 påse |
marguezer, råa | 9 st 4 st |
potatismos | 1 påse |
lövbiff | 2 st |
fläsk i skivor, rimmat | 4 st x 2 |
kalops | 2 portioner |
prinskov | några |
bacon | tre skivor |
Plan 5 | |
ris med bulgur | 2 portioner |
ris med köttfärs o curry | 2 portioner |
ruladsås | 2 portioner |
mat i burk, okänt innehåll | 1 liten portion |
köttbullar o stuvade makaroner | 1 portion |
kassler i bit | 3 x 300 g |
potatismos | 1 påse |
piroger | 3 st |
kyckling, styckade delar | 4 lår, 4 vingar |
hamburgerbröd | 1 st |
kycklingfilé | 1 st |
spagetti, kokt | 1 portion |
sikrom | 1/2 burk |
rökt skinka, stekt | 145 g |
nötkött, kokt tärnat | 1 dl |
kantarellstuvning | 1 dl |
kött- o grönsaksbuljong | 2 dl |
kött, kokt, med pepparrotssås | 2 pers |
potatisplättar - persilja | 6 st |
bacon | 1/2 paket |
ugnsfalu med potatismos | 1 portion |
alaska pollock | 2 filéer |
torskfiléer | 1 kilo 400 g |
Plan 6 | |
champinjoner, skivad | 2 påsar |
lök, gul hackad | 1/2 i en burk |
paprika, grön, strimlad | 1 påse |
paprika, gul+röd, strimlad | 1 påse |
tomat, hackad | 1 st |
kikärter, kokta | 1 påse |
lök, gul hackad | 1/2 i folie |
lök, gul hackad | 1 i påse |
bladspenat | 400 g |
haricots verts | 1 påse |
spenat, hackad | 1/2 påse |
paprika, gul strimlad | 1 kg |
körsbärstomater, hela | 1 påse |
ingefära, hel | 1 bit |
gröna ärter | 1 påse |
sparris, grön | 1/2 påse |
kantareller, gula | 2 småpåsar |
grönkål | flera förp. |
Plan 7 | |
grönsaksbuljong | 1 istärningsfack |
fiskspad | 2 dl |
buljong, okänd | 1 påse |
räkfond | 4 påsar |
gräslök | |
dill | |
kokosmjölk | 3 x 1 dl |
citronsaft, färskpressad | |
köttsky, senapssmak | 1 dl |
sky från köttfärslimpa | 1 dl |
rödvinssås | 3 dl |
perslijestjälkar | |
okända små påsar | 2 st |
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...